Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΙΡΑΚ: ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ISIS

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε «το τέλος του κράτους» των τζιχαντιστών, μετά την ανακατάληψη, από τον ιρακινό στρατό, του τεμένους όπου ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, είχε κάνει τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του.


«Παρακολουθούμε το τέλος του ψευδοκράτους του Ι.Κ.», έγραψε στο Twitter ο Χάιντερ Αλ Αμπάντι, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επιστροφή του τεμένους Αλ Νούρι και του μιναρέ Αλ Χάντμπα στο ιρακινό έθνος συνιστά το τέλος του Ι.Κ.», τόνισε.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ιράκ είπε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους μαχητές του Ι.Κ. «για να τους σκοτώσουν και να τους συλλάβουν, μέχρι και τον τελευταίο».

Στο μεταξύ, μελέτη του γραφείου αναλύσεων IHS Markit κατέγραψε σημαντικές απώλειες για τα εδάφη και τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Η έρευνα αφορά στην τελευταία τριετία, από τη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο του 2014.

Μέσα στα 3 αυτά χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα ο ISIS έχασε το 60% των εδαφών που είχε καταλάβει και το 80% των εσόδων του. Συγκεκριμένα σε ε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, η κατοχή του μειώθηκε από 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Ιανουάριο 2015 σε 36.200 τ.χλμ. τον Ιούνιο 2017.
  elzoni.gr
 30/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin