Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η ΕΕ παρέτεινε για ένα χρόνο τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε τη Δευτέρα για έναν χρόνο τις κυρώσεις που είχε αποφασίσει μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, βάση των οποίων απαγορεύονταν κυρίως οι επενδύσεις στη χερσόνησο και οι εισαγωγές προϊόντων της στην Ένωση.


Οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ αναμένεται επίσης να παρατείνουν τις ερχόμενες εβδομάδες τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος της Ρωσίας και οι οποίες πλήττουν κυρίως τράπεζες, πετρελαϊκές και αμυντικές επιχειρήσεις, τις οποίες είχαν επιβάλει το καλοκαίρι του 2014 ως αντίδραση στην υποστήριξη που φερόταν να παρέχει η Μόσχα στην επίθεση των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής που θα έχουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ενώ η σύγκρουση, που προκάλεσε περισσότερους από 10.000 θανάτους σε τρία χρόνια, αναζωπυρώθηκε σε ένταση την άνοιξη.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, οι χώρες των οποίων ήταν ανάδοχοι των συμφωνιών του Μινσκ που αποσκοπούσαν να θέσουν τέρμα στη σύγκρουση, αναμένεται να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για την κατάσταση επί του εδάφους και να «συστήσουν» την ανανέωση των κυρώσεων αυτών, σύμφωνα με διπλωματική πηγή...
 in.gr/ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
 19/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin