Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μέρκελ: Μια ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον

Μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία είναι καλό πράγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε ένα πλαίσιο τεταμένων σχέσεων με την Ουάσινγκτον για το εμπόριο και για άλλα θέματα.


Λιγότερο από έναν μήνα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε "πολύ κακή" την πολιτική της Γερμανίας όσον αφορά το εμπόριο και τις (αμυντικές) δαπάνες, η Μέρκελ χρησιμοποίησε την παρουσία της δίπλα στον βετεράνο, γεννημένο στη Γερμανία, βετεράνο Αμερικανό διπλωμάτη Χένρι Κίσινγκερ προκειμένου να τονίσει πως η υπερατλαντική σχέση εδράζεται σε "κοινές πεποιθήσεις, αξίες και αντιλήψεις".

Η Μέρκελ, που επιδιώκει την επανεκλογή της για τέταρτη θητεία τον Σεπτέμβριο, είπε πως η υπερατλαντική σχέση "δεν εστιάζει σε νικητές και ηττημένους, κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα".

"Είναι περισσότερο μια εξισορρόπηση συμφερόντων. Είναι περισσότερο η επίτευξη μιας κατάστασης όπου όλοι θα είναι νικητές", πρόσθεσε επικαλούμενη το μεταπολεμικό Σχέδιο Μάρσαλ με το οποίο η Ουάσινγκτον επένδυσε στη Γερμανία.
   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
21/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin