Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Ευρωπαϊκή σύνταξη» για όσους κινούνται εντός ΕΕ σχεδιάζει η Κομισιόν

Τη δημιουργία «ευρωπαϊκής σύνταξης» προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκούσια αυτή ατομική σύνταξη απευθύνεται κυρίως σε πολίτες που μετακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιτρέπει στους εργαζόμενους που κινούνται μεταξύ χωρών - μελών της ΕΕ να αποταμιεύουν σε ένα «ταμείο», ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία εργάζονται.


Για να κάνουν τις συντάξεις αυτές πιο ελκυστικές, οι Βρυξέλλες προτείνουν στις εθνικές κυβερνήσεις να φροντίσουν να έχει το πανευρωπαϊκό προΐόν ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις. Παρ' όλο που υπήρξε η επιθυμία να υπάρξει συμφωνία για κοινή φορολογική πολιτική απέναντι σε αυτές τις νέες συντάξεις, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν υψηλά επίπεδα διαφάνειας όσον αφορά τα τέλη, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι όσοι αποταμιεύουν βρίσκονται στο σκοτάδι για τις χρεώσεις που λαμβάνονται από τις αποταμιεύσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι ελπίζει ότι η σύνταξη της ΕΕ θα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους, ιδίως εκείνους που εκμεταλλεύονται την ελευθερία της ΕΕ να αποταμιεύουν. Μόνο το 27% των Ευρωπαίων ηλικίας μεταξύ 25 και 59 ετών έχουν εγγραφεί σε συνταξιοδοτικό προϊόν.
   in.gr
29/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin