Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Από ελαττωματικό ψυγειοκαταψύκτη η φονική πυρκαγιά

Η φονική πυρκαγιά στο Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου προκλήθηκε από ελαττωματικό ψυγειοκαταψύκτη, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.


Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι η μόνωση και η εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν πέρασαν τις δοκιμές πυρασφάλειας που ακολούθησαν την τραγωδία.

Όπως σημειώθηκε, η μόνωση διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο εύφλεκτη από τα πάνελ της εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου.

Η συσκευή από την οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι μάρκας Hotpoint, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα συμβάλει στις έρευνες για τα αιτία της φωτιάς.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές ποινικές κατηγορίες σε βάρος των όποιων υπευθύνων, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας.

Η αξιωματικός που έχει αναλάβει την έρευνα, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ίσως είναι μεγαλύτερος των 79 αγνοουμένων, προειδοποιώντας ότι κάποια θύματα ίσως να μην εντοπιστούν ή να μην αναγνωριστούν ποτέ, λόγω της σφοδρότητας της πυρκαγιάς.
 riknews.com.cy
23/6/17
-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin