Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα

Να σεβαστούν την Ελλάδα και τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν καλεί τους δανειστές ο  Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στις εφημερίδες «Le Monde» και «Die Welt».


Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα προς τους εταίρους και τους δανειστές ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που ουσιαστικά θα δίνουν το σήμα για την είσοδο στην πορεία σε «μια νέα εποχή, μακριά από τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος, μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».

«Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Την ώρα που οι Βρετανοί και η ΕΕ θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την ιστορική ρήξη, σε εμάς, τα μέλη της ευρωζώνης, έχει ανατεθεί το καθήκον να πάρουμε τώρα μία ιστορική απόφαση προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων  πως το ελληνικό χρέος αποτελεί μια διαρκή τροχοπέδη στην ανάπτυξη. «Η απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας είναι πριν από όλα η ανάπτυξη. Η δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη». Για να γίνει αυτό, όπως σημείωσε, «απαιτείται πρώτον η ρύθμιση του χρέους. Ώστε να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών».

«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επομένως πρέπει να συμφωνηθούν, όχι απλώς ως αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί αποτελούν μια ορθολογική επιλογή για να στηριχθεί η ανάπτυξη και η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις. Όχι για να χαριστούν χρήματα στην Ελλάδα, αλλά για να μη χρειαστεί να χαριστούν», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού με αφορμή και τα όσα είπε ο στο υπουργικό συμβούλιο.. «Ο ελληνικός λαός έχει δει τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και τόσους λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, που δυσκολεύεται να πιστέψει πλέον οτιδήποτε λέει» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τσίπρας – Καμμένος και οι βουλευτές τους ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων», ανέφερε η ΝΔ.
  elzoni.gr
15/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin