Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Τα Ηνωμένα Εθνη χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα για όλα τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά: Espen Barth Eide

Με στόχο την προετοιμασία των Ηνωμένων Εθνών για εναλλακτικά μέτρα, αναλόγως των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα συναντάται στη Νέα Υόρκη με το γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Αντώνιο Γκουτέρες.


Σε δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΡΙΚ, στη Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ζουπανιώτη, ο κύριος Αϊντα είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα για όλα τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά.
Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής εμπλοκής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Αϊντα εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν υπάρχει πολιτική βούληση, είναι δυνατό να προχωρήσουν τα πράγματα σε Διάσκεψη στη Γενεύη.

Ανέφερε, πάντως, ότι υπάρχει αποφασιστική προσπάθεια στο επίπεδο των διαπραγματευτών για κλείσιμο εκκρεμούντων ζητημάτων, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της Διάσκεψης, κλειδί στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 17 Μαϊου.

Ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα έκαμε λόγο για πιθανή κρίση λόγω των ερευνών για φυσικό αέριο, στα μέσα του καλοκαιριού.

Ανέφερε ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμφωνούν ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και ανυπομονούν, όσο κι άλλες χώρες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωση, να δουν τη διαδικασία να καταλήγει αισίως και ζητούν να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν.
   riknews.com.cy
5/5/17
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin