Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Boris Johnson: H Ε.Ε. κινδυνεύει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του Brexit

Είναι μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που κινδυνεύει να αναγκαστεί να δώσει χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του Brexit, παρά το αντίθετο, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph χθες Σάββατο.


Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στους Συντηρητικούς, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου απάντησε ότι «υπάρχουν πολύ καλά επιχειρήματα» για αυτό.

Η άποψη που εξέφερε είναι διαμετρικά αντίθετη από τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει, κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, έναν συνολικό λογαριασμό στο Λονδίνο, το οποίο θα κληθεί να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές του δεσμεύσεις για διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και ταμεία.

Το ποσό εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ των 40 και 60 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά ευρωπαϊκές πηγές, ενώ θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, αν προστεθούν οι νέες απαιτήσεις που πρόβαλαν η Γαλλία και η Γερμανία κι αφορούν τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται επ' ουδενί να καταβάλει ένα τέτοιο ποσό. Στη συνέντευξή του στη Ντέιλι Τέλεγκραφ που δημοσιεύθηκε χθες, ο Τζόνσον δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «γελοία» τα ποσά που αναφέρονται.
   zougla.gr
14/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin