Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Bloomberg: Το ΔΝΤ αρνήθηκε την επιμήκυνση των δανείων κατά 15 χρόνια που πρότειναν οι Ευρωπαίοι

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ορισμένων ελληνικών ομολόγων κατά 15 χρόνια φέρονται να πρότειναν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του ΔΝΤ και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που τελικά το Ταμείο αρνήθηκε.


Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών για το ελληνικό ζήτημα.

Το ΔΝΤ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν ικανοποιήθηκε από την προσφορά των Ευρωπαίων, υποστηρίζοντας ότι ούτε και με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Τονίζεται ότι η επιφυλακτικότητα από την πλευρά του ΔΝΤ εμπόδισε την επίτευξη συμφωνίας, λόγω των συνεπειών στην ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ) και του σήματος που θα έστελναν στις αγορές.
  imerisia.gr
 23/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin