Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Άιντε: Διάσκεψη για την Κύπρο μόνο όταν θέλουν οι ηγέτες

Τα Ηνωμένα Έθνη θα συγκαλέσουν Διάσκεψη για την Κύπρο μόνο όταν το θέλουν οι ηγέτες και μόνο όταν θεωρούν ότι αυτό είναι χρήσιμο, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έπεν Μπαρθ Άιντε, ύστερα από συνάντηση μιας ώρας που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Ο κ. Άιντε σημείωσε ότι πως τόσο ο κ. Αναστασιάδης, όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, του ζήτησαν την Τετάρτη να έχει προς ώρας χωριστές συναντήσεις μαζί τους.
Επισήμανε επίσης πως η άποψη των Ηνωμένων Εθνών είναι ότι «η διαδικασία είναι και παραμένει καθοδηγούμενη από τους ηγέτες».

Εξάλλου, ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κίνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας «το ζήτημα μιας πιθανής νέας Διάσκεψης με αυτούς».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ, naftemporiki.gr
 18/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin