Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει τον Αμπάς ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ειρήνευση

«Ο,τι είναι δυνατό» δήλωσε ότι θα πράξει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν γνωστοποίησε κάποια συγκεκριμένη κίνηση ή πρωτοβουλία των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.


Κατά την πρώτη τους συνάντηση, ο Τραμπ άσκησε πιέσεις στον παλαιστίνιο πρόεδρο προκειμένου να κάνει περισσότερα ώστε να σταματήσει την «πρόκληση της βίας» κατά των Ισραηλινών.


  • Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ παρότρυνε τον Αμπάς σε προσωπικό επίπεδο να σταματήσει τις πληρωμές στις οικογένειες των Παλαιστίνιων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ. Πρόκειται για μακροχρόνιο αίτημα για το οποίο ασκεί συστηματικές πιέσεις το Τελ Αβίβ.


Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει υποστηρίξει ότι θα επιτύχει στην επικράτηση συνθηκών ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, την οποία απέτυχαν να εδραιώσουν οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ, ο ίδιος, δεν προχώρησε στην επίσημη δέσμευση της κυβέρνησής του αναφορικά με την προώθηση της λύσης των δύο κρατών.
    tanea.gr
4/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin