Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πανικό προκαλούν κυβερνοεπιθέσεις χάκερ σε 100 χώρες

Παγκόσμιο πανικό έχουν προκαλέσει κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ σε 100 χώρες.


Οι κυβερνοεπιθέσεις άρχισαν χθες το απόγευμα από  τη Μεγάλη Βρετανία, όπου η χάκερ έκαναν κατάληψη στο λογισμικό του Σχεδίου Υγείας της χώρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. Οι χάκερ ζήτησαν λύτρα για να ελευθερώσουν το λογισμικό.

Μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνονται η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ταϊβάν, η Ουκρανία, η Ινδία και η Πορτογαλία.
Δεν αποκλειεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση ενώ σύμφωνα με το Ρώϋτερ, οι χάκερς «χτύπησαν» μέχρι και τους υπολογιστές της ρωσικής αστυνομίας. Οι χάκερς για να ξεκλειδώσουν τα προγράμματα των θυμάτων ζητούν λύτρα σε ψηφιακό νόμισμα, bitcoins. Σύμφωνα με ρωσική εταιρεία κατασκευής προγραμμάτων antivirus, οι χάκερς αύξησαν τα λύτρα που ζητούσαν αρχικά.
     riknews.com.cy
 13/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin