Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ψυχρή υποδοχή του Rex Tillerson στη Μόσχα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον μπορεί να έχει μια μεγάλη εμπειρία από το παρελθόν ως επιχειρηματίας και πρόεδρος της Exxon Mobil στις ρωσο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις -κάτι που είχε αναγνωρίσει στο παρελθόν και η Μόσχα τιμώντας τον με το παράσημο της φιλίας των λαών- αλλά αυτή την φορά, με την ιδιότητα του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του επεφύλαξε μια εξαιρετικά συγκρατημένη υποδοχή.


Το πρακτορείο Reuters την χαρακτήρισε «εχθρική». Αλλά ακόμα και αν δεν συμφωνεί κανείς με την εκτίμηση αυτή, το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η υποδοχή αυτή ήταν ψυχρή.

Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, ιδιαίτερα μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε από την Ουάσινγκτον για τις ευθύνες που είχε η Μόσχα στην χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Ούτε φυσικά θα μπορούσε να αγνοήσει τις δηλώσεις που έκανε ο Τίλερσον μετά την λήξη των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7, ότι η Μόσχα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ του Άσαντ ή της Δύσης.
   in.gr
12/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin