Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία καταδικάζουν την επίθεση με "χημικά" στη Συρία

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, κινήθηκε το νέο ανακοινωθέν του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η Τουρκία καταδικάζει τη νέα επίθεση με χημικά όπλα στο Ίντλιπ της Συρίας, χρεώνοντας ως υπεύθυνη για την επίθεση την Συρία.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στους Κούρδους της Συρίας με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Κιρκούκ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της πόλης με πλούσιες πηγές πετρελαίου στο αυτόνομο Κουρδιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το [λεγόμενο]"Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", 58 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά έχασαν την ζωή τους μετά από την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Τσεϊχούν.

Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.


  • Ολάντ κατά Άσαντ για τη χημική επίθεση στη βόρεια Συρία


Τη συριακή κυβέρνηση κατηγόρησε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για την πιθανή επίθεση με χημικά όπλα εναντίον "ανταρτοκρατούμενων" περιοχών στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι της την ενθάρρυναν σε αυτή την πράξη.

«Για μία ακόμη φορά το συριακό καθεστώς θα αρνηθεί τις αποδείξεις για την ευθύνη που φέρει για αυτή τη σφαγή. Όπως το 2013, ο Μπασάρ Αλ-Άσαντ βασίζεται στη συνενοχή των συμμάχων του, για να δρά με αυτή την σκληρότητα», ανέφερε συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Γάλλος πρόεδρος.


  • Τραμπ: Η πολιτική Ομπάμα υπεύθυνη για τη σφαγή στη Συρία


Στην «αδύναμη» πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Άσαντ επέρριψε την Τρίτη ευθύνες ο Λευκός Οίκος για την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

«Είναι καταδικαστέα πράξη και δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο» ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι συνέπεια της αδυναμίας και αναποφασιστικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ. «Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε το 2012 ότι θα δημιουργήσει μια “κόκκινη γραμμή” κατά της χρήσης χημικών όπλων και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα» πρόσθεσε.
 [kathimerini.com.cy]
4/4/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin