Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Άρχισε η καταμέτρηση στην Τουρκία, μπροστά το 'ναι', λένε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Οι κάλπες σε όλη την Τουρκία έκλεισαν στις 17.00 (ώρα Κύπρου) και ξεκίνησε αμέσως η καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που, αν εγκριθεί, αναμένεται να δώσει υπερεξουσίες στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες.Στην ανατολική Τουρκία, όπου τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν μία ώρα νωρίτερα το πρωί, έκλεισαν στις 16.00. Περίπου 55 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία.

Οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό είχαν ήδη ψηφίσει τις προηγούμενες ημέρες στα κατά τόπους προξενεία ή εκλογικά τμήματα.

Η Μιλλιέτ γράφει ότι άνοιξε περίπου το 24% των καλπών και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά ενώ σύμφωνα με άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προηγείται το "ναι". Μαζί με την καταμέτρηση των ψήφων του εσωτερικού καταμετρούνται και οι κάλπες του εξωτερικού, από 57 διαφορετικές χώρες.
Πηγή: ΚΥΠΕ,  riknews.com.cy
16/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin