Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Reuters: Ελληνικές ενστάσεις απειλούν τα γενέθλια της Ε.Ε.

Η Ελλάδα επιμένει στις ενστάσεις της, σε ό, τι αφορά τη Διακήρυξη της Ρώμης, με αφορμή την 60η επέτειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφεραν αξιωματούχοι από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Εκτός από την Ελλάδα, και η Πολωνία δήλωσε την Πέμπτη, μέσω της πρωθυπουργού της Μπεάτα Σίντλο, ότι ενδέχεται να αρνηθεί επίσης να εγκρίνει τη δήλωση, αν και διπλωμάτες υποβάθμισαν τη συγκριμένη απειλή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Αθήνα έχει απειλήσει να μην υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, συνδέοντας το συγκεκριμένο κείμενο με τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

H ελληνική πλευρά κατέθεσε τη Δευτέρα πρόταση προκειμένου να συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης η ανάγκη για σεβασμό του «ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου σε όλα τα κράτη - μέλη».

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των «27» για το σχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης έχουν ολοκληρωθεί, με την Αθήνα ωστόσο να έχει «γενικές επιφυλάξεις» για το κείμενο.
  naftemporiki.gr
23/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin