Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μπλόκο σε όλη την ΕΕ σε εκδηλώσεις υπέρ του Ενρτογάν ζητά η Αυστρία

Με ένα αίτημα που πάνω από όλα στοχεύει να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα, ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν παρεμβαίνει υπερθεματίζοντας στην κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας για το γερμανικό μπλόκο σε ομιλίες Τούρκων υπουργών: Σε ολόκληρη την ΕΕ, υποστηρίζει η Βιέννη, θα έπρεπε να εμποδιστούν ομιλίες Τούρκων πολιτικών που έχουν να κάνει με το δημοψήφισμα στην Τουρκία.


Η Αυστρία, υπενθυμίζεται, ήδη από το καλοκαίρι είχε εκφράσει δυσφορία για (διαφορετικού είδους) συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Ερντογάν στη Βιέννη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Καθώς πλησιάζει η κάλπη του τουρκικού δημοψηφίσματος, η Άγκυρα είχε διοργανώσει και προεκλογικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις στη Γερμανία, με ακροατήριο την τουρκική κοινότητα στη χώρα -πρακτική που γενικά ακολουθείται τα τελευταία χρόνια σε τουρκικές εκλογικές μάχες.

Οι γερμανικές Αρχές όμως μπλόκαραν τρεις τέτοιες εκδηλώσεις ενώ ορισμένοι πολιτικοί ζητούν προληπτικά ακόμη και να απαγορευτεί ανάλογη εκδήλωση του ίδιου του Ερντογάν στη Γερμανία.
  tanea.gr
5/3/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin