Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Βουλγαρία: Μπλόκα στα σύνορα για να μην περάσουν τα λεωφορεία με ψηφοφόρους της "τουρκικής μειονότητας"

Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν σήμερα τρεις μεθοριακές διαβάσεις με την Τουρκία για να εμποδίσουν ψηφοφόρους που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας αλλά κατοικούν στην Τουρκία να πάνε στη χώρα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.


"Θα είμαστε εδώ νύχτα και μέρα για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο πολιτικός σχηματισμός θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Εξοπλισμένοι με μεγάφωνα απ' όπου ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια, περίπου 50 διαδηλωτές ήλεγχαν την κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο. Κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως "Η Βουλγαρία πάνω απ' όλα", "Κάτω τα χέρια από τη Βουλγαρία" και "Όχι στην τουρκική ανάμιξη".

"Περίπου 6-7.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από την Τουρκία, με δωρεάν μεταφορά, με την εντολή να ψηφίσουν ένα από τα δύο" κόμματα της τουρκικής μειονότητας. "Θα σταματήσουμε αυτόν τον εκλογικό τουρισμό", διαβεβαίωσε ο Σιμεόνοφ.
  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
24/3/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin