Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Με ψυχραιμία παρακολουθούνται οι τουρκικές κινήσεις

Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά και με πολλή ψυχραιμία όλες τις κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα" ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.


Για την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα και τη δέσμευση περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις πλησίον της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι η Τουρκία προκαλεί περαιτέρω αχρείαστη ένταση.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι περιοχές που έχουν δεσμευτεί βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, εκτός του κυπριακού θαλάσσιου χώρου, αλλά πέριξ της Πάφου.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για παράβαση και όχι για παραβίαση, καθότι η Άγκυρα δεν χρειάζεται άδεια για να εκδώσει NAVTEX σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε όμως ότι η Τουρκία έπρεπε, ως όφειλε, να είχε ενημερώσει  εκ των προτέρων τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  riknews.com.cy
6/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin