Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ερντογάν κατά Γερμανίας: Η Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ένταση στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις, μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι απαγορεύσεις πολιτικών συγκεντρώσεων Τούρκων στις γερμανικές πόλεις «δεν διαφέρουν από την περίοδο των Ναζί».


«Η Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία και οι τωρινές της πράξεις δεν διαφέρουν από την περίοδο των Ναζί» τόνισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα του Απριλίου.

Το δημοψήφισμα θέτει στην κρίση των ψηφοφόρων την αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρική από κοινοβουλευτική δημοκρατία, με τους τουρκικής υπηκοότητας κατοίκους της Γερμανίας να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στο μεταξύ, σε επιβολή απαγόρευσης των εμφανίσεων πολιτικών από την Τουρκία σε πολιτικές εκδηλώσεις για το τουρκικό δημοψήφισμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Η τουρκική κυβέρνηση διακήρυξε το Σάββατο ότι θα αψηφήσει τις απαγορεύσεις των αρχών στη Γερμανία και στην Ολλανδία και θα συνεχίσει να οργανώνει συγκεντρώσεις και στις δύο χώρες για να καλέσουν τους Τούρκους που ζουν σε αυτές να ταχθούν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αλλαγή του πολιτεύματος στην Τουρκία από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε τους περιορισμούς που επέβαλαν οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές, χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική την πρακτική τους και διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να οργανώνει συγκεντρώσεις εν όψει δημοψήφισματος.
elzoni.gr
6/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin