Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η αξιολόγηση που δεν κλείνει ποτέ...

Νέες ανησυχίες στην ήδη υπάρχουσα οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα πρόσθεσε χθες ο Γερούν Ντέισελμπλουμ με τις δηλώσεις του για την κατάσταση της διαπράγματευσης και την πορεία της αξιολόγησης, η οποία βαδίζει σε θολά νερά.


Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα κλείσει έγκαιρα, ώστε να παρουσιαστεί στο προσεχές Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας.

Ακόμη, επεσήμανε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) παραμένει ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί μια οξεία κρίση.

Την ίδια ώρα, ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να εργαστεί ενεργά για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος προσέδωσε παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη διατήρησης της χώρας εντός της τροχιάς του προγράμματος και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να στηρίξουμε τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».

«Θέλουμε να κάνουμε πιο πολλά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επανέλαβε και κατέστησε σαφές ότι «η συμφωνία είναι εφικτή, αν όλες οι πλευρές κάνουν μία προσπάθεια».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2016, βρίσκεται στη σωστή τροχιά για το 2017, ενώ για το 2018 υπάρχει μία μικρή απόκλιση.

«Θα ήταν κρίμα να μην κάνουμε αυτό το βήμα (σ.σ. ολοκλήρωση αξιολόγησης), ώστε η χώρα να παραμείνει στην τροχιά του προγράμματος» έσπευσε να προσθέσει.
 elzoni.gr
15/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin