Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Sigmar Gabriel: O Koλ δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Angela Merkel

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, πρέπει να κάνουν μια γιγαντιαία προσπάθεια για να τους επιτραπεί να έχουν 0,5% επί πλέον έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους.


Ο Χέλμουτ Κολ δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ στη ζωή του άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αυτόν τον τρόπο», είπε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να διαλυθεί εάν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) επιμείνει στην πολιτική της λιτότητας των περασμένων ετών.

Αναφερόμενος στις προσεχείς εθνικές εκλογές στη χώρα του ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είπε ότι το κόμμα του προτίθεται να κάνει έναν προγραμματικό προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές του 2017 σε αντίθεση με τους χριστιανοδημοκράτες οι οποίοι τον επικεντρώνουν στην καγκελάριο Μέρκελ. «Έχουμε ένα ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο εκλογικό Σώμα, το οποίο ζητά απαντήσεις στα ανοικτά ερωτήματα του μέλλοντος. Σε αυτή την πρόκληση πρέπει να ανταποκριθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ στο Spiegel.
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin