Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Erdogan: Ο Τσίπρας "υποσχέθηκε" να μας δώσει τους «οκτώ»

Την ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών με την Ελλάδα εξετάζει η Τουρκία στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στη χώρα τους, ενώ πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο ότι η Άγκυρα έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για κατάργηση της συμφωνίας.


Αυτό μεταδίδει το κρατικό κανάλι TRT επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με το TRT ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αγκυρα θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ως απάντηση στην ετυμηγορία του ελληνικού δικαστηρίου, περιλαμβανομένης και της ακύρωσης της διμερούς συμφωνίας για τους μετανάστες.

Ερντογάν: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κράτησε το λόγο του

Σε νέες δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν αφήνει να εννοηθεί ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον ίδιον την επιστροφή των πραξικοπηματιών αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Η Ελλάδα δεν μας επιστρέφει τους 8 προδότες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Το πρώτο βράδυ (μετά το πραξικόπημα) τηλεφώνησα τον ίδιον. Μου είπε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί εντός 15-20 ημερών».
  [kathimerini.com.cy]
27/1/17
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin