Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ακιντζί: Ασφάλεια για εμάς είναι η Τουρκία

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό δεν είναι «ανοικτού τέλους» δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ημερομηνία, είναι η 18η Ιανουαρίου, όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα της ασφάλειας που μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες και να προκύψει μια κοινή αντίληψη.


Επιθυμία του, όπως ανέφερε, είναι, ενώ από τη μια θα συζητείται το θέμα της ασφάλειας, από την άλλη να συνεχίσουν τη συζήτηση του εδαφικού και παράλληλα των άλλων θεμάτων που έμειναν πίσω.

Ο Ακιντζί έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία, σημειώνοντας πως εάν αυτή η εργασία που έφτασε μέχρι εδώ καταλήξει σε αποτυχία, θα είναι ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο λάθος. «Γιατί θεωρώ ότι μια τέτοια ευκαιρία δεν θα ξανάρθει εύκολα» σημείωσε.

Ο Ακιντζί επανέλαβε ότι η εκ περιτροπής προεδρία θεωρείται πολύ σημαντική για την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και δεν πρόκειται ο ίδιος να δώσει στον «λαό» μια συμφωνία, που δεν θα την περιλαμβάνει.

Για το θέμα της ασφάλειας, είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θεωρούν πως ασφάλειά τους είναι η Τουρκία σημειώνοντας ότι η ασφάλεια του ενός δεν πρέπει να εκληφθεί ως απειλή για τον άλλο.
 ΑΠΕ -ΜΠΕ, naftemporiki.gr
14/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin