Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Οργή Άγκυρας για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων

Σε έντονους τόνους απάντησε η Άγκυρα στην απόφαση που έλαβε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του οκτώ Τούρκους αξιωματούχους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.


"Θα επανεξετάσουμε τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα" ήταν, ειδικότερα, το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που μάλιστα "βλέπει" πολιτικά κίνητρα στην απόφαση του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ, "οι προσπάθειες της Τουρκίας για τη δίωξη και τη δίκη των εγκληματιών θα συνεχιστεί, με τη χρήση όλων των νόμιμων μέσων κατά της αποφάσεως αυτής του ελληνικού δικαστικού συστήματος".

"Οι επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία, και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, αυτής της απόφασης, που πιστεύουμε ότι ελήφθη με πολιτικά κριτήρια, θα αξιολογηθεί διεξοδικά." καταλήγει το υπουργείο.
  capital.gr
26/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin