Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου

Η αστυνομία της Γαλλίας συνέλαβε χθες τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, διοικητή του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (ΑΣΚ) κατά τον πόλεμο του 1998-1999, βάσει εντάλματος της Σερβίας, είπαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας και του υπουργείου Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.


Η Σερβία θεωρεί τον Χαραντινάι εγκληματία πολέμου για το ρόλο του στην εξέγερση ανταρτών στην πρώην νότια περιφέρεια της του Κοσσυφοπεδίου, η οποία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της με τη βοήθεια της Δύσης το 2008.

Ο Χαραντινάι υπηρέτησε ως πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ του 2004 και του 2005, ενώ η περιοχή ήταν υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, προτού δικαστεί και αθωωθεί δύο φορές για εγκλήματα πολέμου από δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη.

"Σταματήθηκε από τις γαλλικές αρχές βάσει ενός εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Σερβία το 2004, το οποίο για μας είναι απαράδεκτο", απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι κάνει ό,τι δυνατόν για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του, η οποία, όπως είπε, αναμένεται.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin