Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα στο δημοψήφισμα θα επιταχύνει τη "ραγδαία πτώση" του Renzi

Όταν ο Matteo Renzi κατέλυσε στην πρωθυπουργική κατοικία στο Palazzo Chigi, είχε κατορθώσει να υπερκεράσει την παλιά φρουρά του κόμματός του και να αναδειχθεί ηγέτης της χώρας, αναφέρει ο Guardian, αποτελώντας παράλληλα, σύμφωνα με την τότε ευρύτατα αποδεκτή άποψη, την "τελευταία ελπίδα της Ιταλίας".


Ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ήταν οπαδός των μεταρρυθμίσεων, με μεγαλόπνοα σχέδια για την ανάταση της ιταλικής οικονομίας. Μάλιστα η πεποίθηση που υπήρχε ήταν ότι, αν ο Renzi έπαιζε σωστά τα χαρτιά του, θα μπορούσε να ηγηθεί μιας κεντροαριστερής πλειοψηφίας που θα μπορούσε να συντρίψει το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων, αλλά και να θέσει στο περιθώριο τους συντηρητικούς που δεν είχαν ανακάμψει από τον παροπλισμό του Silvio Berlusconi.

"Σήμερα οφείλουμε να έχουμε τη φιλοδοξία ότι η Ιταλία δεν θα συνεχίσει στους μήνες και τα χρόνια που ακολουθούν να ζει σε καθεστώς αβεβαιότητας, αστάθειας, στασιμότητας και διστακτικότητας", είχε δηλώσει τότε ο Renzi.

Όμως, παρότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε κάποια βελτίωση στον τομέα των οικονομικών και η χώρα κατάφερε να ανακτήσει μέρος της διεθνούς αξιοπιστίας της, ο Renzi δείχνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.
Όπως αναφέρει ο Guardian, που επικαλείται τις απόψεις Ιταλών πολιτών της μεσαίας τάξης, ο Renzi είναι αρεστός στους Ευρωπαίους και στην ελίτ της χώρας του, όμως οι ίδιοι δυσπιστούν απέναντί του.
 capital.gr
3/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin