Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Προς «ναυάγιο» στο Eurogroup - Λύση ίσως τον Ιανουάριο

Oι πιθανότητες για απόφαση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών είναι πλέον ελάχιστες σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής από τις Βρυξέλλες. Ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει περισσότερες πιθανότητες τελικά να βρεθεί μια λύση τον Ιανουάριο.


Οι εταίροι προσπαθούν να βρουν τη λύση σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει, αφενός, τον τρόπο που θα συμφιλιώσει την Γερμανία και το ΔΝΤ στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και αφετέρου να βρει μια φόρμουλα που θα δίνει αρκετές διαβεβαιώσεις στο ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να διατηρήσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, χωρίς όμως να υποχρεώνει την κυβέρνηση να δεσμευθεί για μέτρα που θα παρθούν το 2019.

Ρεαλιστικά, αυτό που θα μπορούσε να αναμένει η ελληνική πλευρά από το Eurogroup της Δευτέρας, είναι μια συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα παρουσιαστούν στους υπουργούς για πρώτη φορά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κ. Ρέγκλινγκ.
 imerisia.gr
3/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin