Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μπλόκαρε τα μέτρα για το χρέος ο ESM μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) πάγωσε την Τετάρτη την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά την ανακοίνωση μέτρων ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων από την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο ESM.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα έκτακτο βοήθημα 617 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους μετά την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016.

"Μετά τις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει επιπρόσθετους δημοσιονομικούς πόρους για τις συντάξεις και για τον ΦΠΑ, τα διοικητικά μας όργανα παγώνουν προσωρινά τις αποφάσεις τους", δήλωσε εκπρόσωπος του ESM.

"Οι θεσμοί αξιολογούν αυτή τη στιγμή τις επιπτώσεις των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος του ESM. Θα αναλύσουμε μετά την αξιολόγηση των θεσμών και ανάλογα θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε", είπε.
 tanea.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin