Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

East Med Pipeline: Ιταλικό ενδιαφέρον για τον υποθαλάσσιο αγωγό Α. Μεσογείου

Στο παιχνίδι του υποθαλάσσιου αγώγου της Ανατολικής Μεσογείου  μπαίνει και η Ιταλία.


Αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο ΡΙΚ, είπε ότι δύο λόγοι στρέφουν το ενεργειακό ενδιαφέρον της ιταλικής Κυβέρνησης στην ανατολική Μεσόγειο:

Η δραστηριοποίηση ιταλικών πολυεθνικών εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή και οι πιέσεις που ασκούν προς τη Ρώμη για ανάληψη πρωτοβουλιών, και η πρόθεση των Βρυξελλών να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, ιδιαίτερα τώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία το κόστος έχει πέσει από τα 10 δισεκατομμύρια του αρχικού υπολογισμού στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Την είδηση έφερε στο φως η εφημερίδα "Χαραυγή", η οποία γράφει ότι τον Ιανουάριο οι υπουργοί Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας θα συναντηθούν στο Τελ-Αβίβ στην παρουσία του Επιτρόπου Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίγκελ Αρίας Κανιέτε.

  Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και δεύτερη τετραμερής μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Αιγύπτου, όπου δραστηριοποιούνται ιταλικές εταιρείες.
[Μαρία Λουκαϊδου]
riknews.com.cy
30/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin