Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αυστρία: Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε με σαφήνεια, εκφράζοντας την επίσημη αυστριακή θέση, ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν,
επικρίνοντας ταυτόχρονα ως τελείως υπερβολική την εξαγγελία από την Άγκυρα πορείας αντιπαράθεσης απέναντι στη Βιέννη, λόγω της αυστριακής υποστήριξης σε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Δεν πρόκειται για έλλειψη ευγένειας, υπάρχει ασυμφωνία στο περιεχόμενο, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, επαναλαμβάνοντας ότι για την Αυστρία δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και προσθέτοντας ότι πάντα τονίζεται πως η Τουρκία είναι «σημαντικός εταίρος», για παράδειγμα στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής ασφάλειας και της προσφυγικής πολιτικής.

Υπονοώντας προφανώς την οικονομική εξάρτηση της Τουρκίας, ο ίδιος επισήμανε ότι η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το Προσφυγικό, με την καταγγελία της οποίας απειλεί τακτικά η Άγκυρα, δεν θέτει σε μονομερή εκβιασμό την Ε.Ε. και ότι «υπάρχουν πολλά που μπορεί να κερδίσει, όπως και πολλά που μπορεί να χάσει κάποιος και από τις δύο πλευρές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin