Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κύπρος: Η λύση δεν θα επηρεάσει την ενεργειακή πολιτική

Δεν επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.


Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είτε υπάρξει λύση είτε όχι, το υπουργείο Ενέργειας συνεχίζει κανονικά την πολιτική του καθώς τα  νομοσχέδια τα οποία αποστέλλει η Κυβέρνηση στην Βουλή λαμβάνουν υπόψην τα συμφέροντα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Υπουργός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ενεργειακοί κολοσσοί επέδειξαν ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας δε  ότι πρέπει να κρατούμε χαμηλούς τόνους αφού όσα λέγονται για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου είναι για την ώρα ενδείξεις. Μόνο όταν το τρυπάνι φθάσει σε βάθος πέντε χιλιάδων ποδών, αυτές μπορούν να γίνουν αποδείξεις, ανέφερε.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος της EXXON MOBIL, μιας από τις εταιρείες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, είναι, ο νέος Υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Τόνισε ωστόσο ότι η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν καθορίζεται με αυτά τα δεδομένα.
 kathimerini.com.cy
22/12/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin