Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι τζιχαντιστές ξανά προ των πυλών της Παλμύρας έπειτα από σφοδρές μάχες

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έφθασαν στα όρια της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στην κεντρική Συρία, από όπου είχαν εκδιωχθεί πριν από εννέα μήνες, και ενεπλάκησαν χθες σε σφοδρές συγκρούσεις με τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος.

Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες εξαπολύουν εφόδους για να ανακαταλάβουν την πόλη, μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κατά την UNESCO, "προέλασαν" και έφθασαν "προ των πυλών" της Παλμύρας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο λεγόμενος διευθυντής [και μοναδικό μέλος] του λεγόμενου "Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

"Το βουητό των μαχών ακουγόταν ως το εσωτερικό της πόλης και οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος κινητοποιήθηκαν", πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Πέμπτη, οι τζιχαντιστές βρίσκονταν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πόλη, από την οποία είχαν εκδιωχθεί το Μάρτιο. "Σήμερα, έκαναν νέα έφοδο και προέλασαν", σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.
πηγή: ....
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin