Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Shinzo Abe: Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον Donald Trump

«Ειλικρινή» χαρακτήρισε την 90λεπτη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι η συνομιλία τους διεξήχθη «σε πολύ καλή ατμόσφαιρα».


Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο επαφή του Τραμπ με κάποιο παγκόσμιο ηγέτη, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε μετά τη συνομιλία του με τον Τραμπ: «Μπορέσαμε να έχουμε μια πολύ ειλικρινή και ζεστή συζήτηση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι χωρίς την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο εθνών η συμμαχία δεν θα λειτουργήσει ποτέ στο μέλλον και ως αποτέλεσμα της σημερινής συζήτησης, είμαι πεπεισμένος ο Τραμπ είναι ένας ηγέτης στον οποίο μπορώ να έχω μεγάλη εμπιστοσύνη».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας ο Τραμπ είχε αναπτύξει μια ρητορική αμφισβήτησης των μακροχρόνιων συμμαχιών των ΗΠΑ με τις άλλες δυνάμεις και με την Ιαπωνία.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin