Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

SCO: “Δεν βιαζόμαστε να κάνουμε μέλος την Τουρκία”

Ο Οργανισμός συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) δεν έχει ως στόχο την ταχεία διεύρυνσή του, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του SCO Ρασίντ Αλίμοφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στον οργανισμό.


Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti, ο κ. Αλίμοφ τόνισε ότι, μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στον  Οργανισμό συγκαταλέγονται η Συρία και η Ουκρανία.  

Απαντώντας στο ερώτημα των δημοσιογράφων σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στον Οργανισμό, ο Αλίμοφ απάντησε λέγοντας ότι «Η Τουρκία είναι εταίρος στον διάλογο".

Υπογράμμισε δε, ότι, "δεν βιαζόμαστε να προχωρήσουμε σε διεύρυνση. Επί του παρόντος, βήμα προ βήμα και με γνώμονα το μνημόνιο που αφορά στις δεσμεύσεις που σχετίζονται με την ένταξη κάποιας χώρας, διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την Ινδία και το Πακιστάν".

"Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία" — πρόσεθεσε ο κ.Αλίμοφ —"θα δούμε στη συνέχεια πως θα προχωρήσουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να προχωρήσουμε σε μια ταχεία διεύρυνση για να δημιουργήσουμε κάτι άλλο εναλλακτικό. Ακολουθούμε ήρεμα, την δική μας πορεία. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα και το υλοποιούμε».
 [greece-russia2016.gr]
23/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin