Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Financial Times: Η ώρα της αλήθειας στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας

Η ώρα της αλήθειας για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας πλησιάζει, αναφέρουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times, σχολιάζοντας ότι ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης του Προέδρου Ερντογάν δε συνάδει με τη συμμετοχή στην Ένωση.

Αναφέρουν επίσης ότι η αναμενόμενη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας  που είναι πιθανό να υπερψηφιστεί φαίνεται πως είναι ένα σημείο καμπής.

Ο υφέρπων απολυταρχισμός από το 2013 του Ταγίπ Ερντογάν, τότε Πρωθυπουργού και τώρα Προέδρου, αποκλείει από μόνος του την Τουρκία από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει η εφημερίδα.

Παράλληλα, συνεχίζει το άρθρο της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, η Άγκυρα προκαλεί νευρικότητα και στο ΝΑΤΟ, με όλους τους παραδοσιακούς  δυτικούς εταίρους της Τουρκίας να διερωτώνται αν η 'ερντογανική'  Τουρκία είναι σύμμαχος ή όχι.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι η ώρα της αλήθειας ίσως έρθει σύντομα, όταν γίνει σαφές ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολλές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δε θα συναινέσουν στην άρση της υποχρέωσης βίζας για Τούρκους, καθώς η Άγκυρα δεν τροποποιεί την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της.
 [riknews.com.cy]
 21/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin