Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο Λαβρόφ εξέθεσε τους λόγους που εμποδίζουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Οι απειλές της τρομοκρατίας, οι "πόλεμοι στον τομέα της ενημέρωσης" και οι μονομερείς κυρώσεις είναι εκείνοι οι παράγοντες, οι οποίοι, όπως εκτιμά ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εμποδίζουν την πακόσμια οκονομία να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάτπυτξης.
Σε άρθρό του,που δημοσιεύεται σε μέσα ενημέρωσης των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC) παραμονές της συνάντησης κορυφής του οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Περού στι 19-20 Νοεμβρίου, ο ρώσος υπουργός επισημαίνει ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό το φως μια ταραχώδους κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία.

 "Η συνεχιζόμενη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου πολυπολικού κόσμου, συντελείται σε συνθήκες αυξανόμενης αστάθειας. Αυξάνονται οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, τις περιφερειακές διενέξεις, την μεταναστευτική κρίση. Διεξάγονται "πόλεμοι στον τομέα της ενημέρωσης" με τους οποίους επιχειρείται η υπονόμευση των κυρίαρχων κρατών", γράφει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών

"Διάφορες χώρες, επιδιώκοντας να πετύχουν τους απρεπείς στόχους τους, προσφεύγουν όλο και πιό συχνά στις μη νόμιμες πρακτικές της επιβολής μονομερών εμπορικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων, αγνοώντας τις αποκλειστικές προτεραιότητες που έχει θεσπίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όλα αυτά περιπλέκουν σημαντικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεπεραστεί η κρίση και να επανέλθει η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά σταθερής και ισοσταθμισμένης ανάπτυξης. Δεινοπαθούν, η επενδυτική δραστηριότητα, οι ρυθμοί ανάτπυξης του παγκοσμίου ΑΕΠ και ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου", προσθέτει ο Σεργκέι Λαβρόφ. 
   [greece-russia2016.gr]
 17/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin