Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Έντι Ράμα: Δεν έχουμε στρατηγική αλλαγής συνόρων. Οριοθέτηση της ΑΟΖ

Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για μια «Φυσική» ή «Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, διαβεβαιώνοντας ότι τα Τίρανα δεν έχουν καμία βλέψη ή στρατηγική αλλαγής συνόρων.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη και ρωτηθείς αν η επίσημη πολιτική της Αλβανίας είναι η διατήρηση των συνόρων της όπως ακριβώς σήμερα, απάντησε «βεβαίως». «Δεν θέλουμε να κάνουμε την Αλβανία μεγαλύτερη γεωγραφικά. Θέλουμε να την κάνουμε μεγαλύτερη με όρους Δημοκρατίας, με όρους ευημερίας, με όρους κοινωνικούς», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» σε κανένα σχολικό βιβλίο.

  • «Προβλήματα στην οριοθέτηση της ΑΟΖ»

Ο κ. Ράμα χαρακτήρισε στρατηγικό εταίρο την Ελλάδα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι καταγράφηκαν προβλήματα στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μεταξύ των δύο χωρών. «Μιλάμε για μια αμφισβητούμενη περιοχή, όπου υποθετικά τουλάχιστον, υπάρχουν επίσης πηγές αερίου και πετρελαίου», είπε ο κ. Ράμα.
 [naftemporiki.gr]
23/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin