Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ανησυχία ΟΗΕ - Διεθνούς Αμνηστίας για τα επεισόδια στη Χίο

Την ανησυχία τους σχετικά με τα σοβαρά επεισόδια που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Διεθνής Αμνηστία.


Συνολικά περίπου 100 άνθρωποι - κυρίως οικογένειες - έχασαν το κατάλυμά τους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία. Όπως είπαν οι πρόσφυγες στην ομάδα της Υ.Α., φοβούνται να επιστρέψουν στο χώρο φιλοξενίας και να κοιμηθούν εκεί.

"Καταδικάζω με έμφαση κάθε μορφή βίας, που έχει ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό, τόσο κατοίκων της Χίου όσο και προσφύγων", επισημαίνει ο Φιλίπ Λεκλέρκ (Philippe Leclerc), αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στην ανακοίνωσή του. "Όλοι όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν", προσθέτει.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καλεί τις αρχές να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά βίας στο μέλλον, ενισχύοντας την ασφάλεια εντός και γύρω από το χώρο φιλοξενίας. Θα πρέπει επίσης να ενταθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικής στέγασης, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει ο χώρος της Σούδας, σημειώνει.
  ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin