Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Έιντε: Δεν θα είναι εύκολο πράγμα η επανέναρξη συνομιλιών

«Το Μοντ Πελεράν 2 ήταν ένα πισωγύρισμα στη διαδικασία και χρειάζεται να βρούμε τρόπους για να κινηθούμε μπροστά, αυτό δεν το έχουμε κάνει ακόμη, αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχισθούν» δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά την συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί.


Σημείωσε ωστόσο πως και οι δύο ηγέτες, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα έχουν εκφράσει τη συνεχιζόμενη επιθυμία τους για λύση. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για να αμφιβάλλουμε γι` αυτό» ανέφερε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά από την συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Τ/κ ηγέτη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε δεν πιστεύει ότι θα είναι εύκολο πράγμα η επανέναρξη των συνομιλιών αλλά «εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο υπό τη μορφή μιας διπλωματίας εκ του σύνεγγυς και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ιδεών. Αλλά στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται από τους ηγέτες να πάρουν την απόφαση να επιστρέψουν στο τραπέζι και να ενορχηστρώσουν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μην χάσουμε το μομέντουμ».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ημερομηνία για συνάντηση των ηγετών, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ημερομηνία.

Είχαν συζητηθεί κάποιες πιθανές ημερομηνίες όταν ήταν στο Μοντ Πελεράν πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα και πως «τώρα είναι μια μεγαλύτερη εικόνα που πρέπει να συμφωνηθεί».
 kathimerini.com.cy
28/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin