Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Το βελγικό κοινοβούλιο ''φλερτάρει'' με την ιδέα της άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των αντιπροσώπων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Βελγίου, θα ορίσει ημερομηνία κατά την οποία θα εξετάσει σχέδιο ψηφίσματος, που θα καλεί την κυβέρνηση του βασιλείου να ζητήσει την άρση των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας. Αυτό δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο συντάκτης του σχεδίου, βουλευτής Αλντό Καρκασσί.

«Ζήτησα να μετατεθεί η συζήτηση και περιμένω να ορισθεί η ημερομηνία» δήλωσε ο βέλγος βουλευτής.

Αρχικά, η συζήτηση είχε προγραμματισθεί να γίνει τον Οκτώβριο, ενώ ο Καρκασσί είχε καταθέσει, από το καλοκαίρι, το σχέδιο ψηφίσματος προς συζήτηση στην Κάτω Βουλή.

«Έπραξα σωστά (ζήτησα να μετατεθεί η συζήτηση) επειδή η εκλογή του κυρίου (Ντόναλντ) Τραμπ στην θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί σε σημαντικό βαθμό ν αλλάξει την κατάσταση (σε σχέση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας) μελλοντικά», παρατήρησε ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου «Λαϊκού Κόμματος» (Parti Populaire).

Ο ίδιος τόνισε ότι, το ψήφισμα καλεί την βελγική κυβέρνηση «να θέσει σε επίπεδο ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ζήτημα της άρσης των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας». Ο Καρκασσί θεωρεί ότι με την κατάθεση του ψηφίσματος στο κοινοβούλιο «θα ανοίξουμε τη συζήτηση για τις κυρώσεις, οι οποίες, πρωτίστως πλήττουν τις βελγικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις εξαιτίας των κυρώσεων».

Στο ψήφισμα αναφέρεται, ότι "η Ρωσία δεν συνιστά πλευρά της διένεξης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την διευθέτηση του ζητήματος". Το ψήφισμα απευθύνει επίσης έκκληση για επιβολή κυρώσεων «κατά του Κιέβου, το οποίο εμφανώς παραβιάζει τις δεσμεύσεις του», ενώ η Ρωσία χαρακτηρίζεται «φίλος και σύμμαχος» στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. 
 [greece-russia2016.gr]
 11/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin