Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Μέρκελ για κλοπή αερίου από την Ουκρανία

Προειδοποίηση στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσει να κλέψει ρωσικό φυσικό αέριο από τους αγωγούς που το μεταφέρουν στην Ευρώπη απηύθυνε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας και η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το δίκτυο αγωγών της Ουκρανίας για να εξάγει φυσικό αέριο στην Ε.Ε., γεγονός που αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στο Κίεβο, το οποίο εισπράττει τέλη μεταφοράς. Η ίδια η Ουκρανία δεν έχει αγοράσει αέριο από τη Ρωσία εδώ και ένα χρόνο, λόγω της κρίσης στις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Πούτιν απέδωσε τον αυξημένο κίνδυνο κλοπής αερίου στην επιδείνωση του καιρού στην Ουκρανία, λόγω του χειμώνα.

Την τελευταία τριετία η Μόσχα έχει επιδιώξει να παρακάμψει την Ουκρανία για τις εξαγωγές προς την Ε.Ε., σχέδιο στο οποίο ταιριάζει και ο ρωσοτουρκικός αγωγός TurkStream.
ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy
14/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin