Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις για το ελληνικό ζήτημα

Εν μέσω έντονων φημολογιών και εκατέρωθεν δηλώσεων μεταξύ της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έγινε χθες γνωστό ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή με θέμα το ελληνικό ζήτημα στο Βερολίνο δε θα πραγματοποιηθεί τελικά.


Από την πλευρά της, η Γερμανία κατέστησε σαφές ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και θα συμμετάσχει στην αξιολόγησή του.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Friederike von Tiesenhausen σε ερώτηση αν η γερμανική κυβέρνηση περιμένει από το ΔΝΤ να παραμένει στο πρόγραμμα, η εκπρόσωπος απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, φυσικά».

«Αναφορικά με τις συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση ... οι συζητήσεις διεξάγονται σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, το ΔΝΤ συμμετέχει ήδη και λαμβάνει μέρος σε λειτουργικό επίπεδο» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, στο λεγόμενο «μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο μετά τη ματαίωσή του φαίνεται πως όλα πάνε πίσω. Η DW αναφέρει πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Παράλληλα, στην Αθήνα θα έλθει ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχει στο 27ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» με τίτλο «H Ελλάδα και το διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Μια ματιά στο μέλλον».

Το συνέδριο διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
 elzoni.gr
24/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin