Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αυστρία: Να βοηθήσουμε Ελλάδα και Ιταλία με περιφρούρηση των συνόρων

Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά κάθε χώρα θα πρέπει να συμβάλει οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό για να προστατέψουμε μαζί τα εξωτερικά σύνορα, τονίζει, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.


Ταυτόχρονα, αντιδρώντας στις απειλές της Τουρκίας για καταγγελία της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνει προετοιμασία, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει τώρα να υπάρξει εκμετάλλευση του χρόνου και να οργανωθεί, επειγόντως, η προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Ο κεντροδεξιός πολιτικός δηλώνει επίσης ότι δεν γνωρίζει πώς μπορεί κανείς να επηρεάσει την Τουρκία και αν υπάρχει κάποια βάση συνεννόησης με τον πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, σημειώνει: «Πιστεύω ότι η Τουρκία, μάλλον, είναι πολύ απρόβλεπτη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην Τουρκία, αλλιώς θα είμαστε σε μία επικίνδυνη εξάρτηση από αυτήν».
 naftemporiki
30/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin