Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Κανένα κριτήριο για το εδαφικό δεν συμφωνήθηκε στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο

H ελληνοκυπριακή πλευρά θα δώσει «πράσινο φως» για πολυμερή διάσκεψη «μόνο στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνημένος (σ.σ: για το εδαφικό) χάρτης», τόνισε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Ακόμη δήλωσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων, τα οποία, όπως είχε πει και προχθές στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να «αποτυπωθούν σε πολύ συγκεκριμένο χάρτη».

Επεσήμανε πως «σε όλα τα θέματα, που αφορούν τα κριτήρια δεν υπήρξε κατάληξη». Αν υπήρχε κατάληξη, θα γίνονταν και σχετικές ανακοινώσεις, εξήγησε.

Η διεθνής διάσκεψη, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, θα πρέπει, όπως είχε πει και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «να γίνει στο "παρά ένα" της λύσης, γιατί πρέπει να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας για να μπορεί να συγκληθεί».

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε σαφές πως στο Μοντ Πελεράν δεν έχει τεθεί χάρτης, καθώς «δεν έχουν συμφωνηθεί τα κριτήρια» για το εδαφικό. Δεν έχει τεθεί στο τραπέζι , πρόσθεσε, «οποιοσδήποτε χάρτης, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλίδης «υπήρξε μεν πρόοδος σε όλα τα κεφάλαια, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω (...) θα πρέπει να γίνει εις βάθος ανταλλαγή απόψεων». Ο πρόεδρος Αναστασιάδης «θα ενημερώσει όπως είχε υποσχεθεί τους αρχηγούς των κομμάτων», σημείωσε.
 zougla.gr
12/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin