Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

"Όχι" από Αυστρία στο άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με Τουρκία

Οριστικά η Αυστρία δεν πρόκειται να υποστηρίξει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία τους επόμενους μήνες, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς -- του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος -- σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας πως "αυτή η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ".


Ο ίδιος δεν "βλέπει" αυτή τη στιγμή καμία πιθανότητα για συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή για μία απελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, και, κατά την άποψή του, αυτές οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Αγκυρα ως αντάλλαγμα για τη Συμφωνία για το Προσφυγικό, "σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκπληρωθούν".

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, ως προς τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία (ΣΣ που ζητούν επιτακτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν), μπορούν να αποφασίσουν μόνον οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπενθύμισε στις δηλώσεις του πως η Αυστρία με άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ζητήσει να βρεθεί το θέμα της Τουρκίας στη σημερινή ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών και να ασχοληθεί η ΕΕ με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα αυτή.
 ΑΠΕ -ΜΠΕ
14/11/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin