Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Theresa May: Η Σκοτία δεν έχει δικαίωμα βέτο για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμη να ακούσει τις ανησυχίες της Σκοτίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ωστόσο ότι η σκοτσέζικη κυβέρνηση δεν διαθέτει βέτο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Σκοτία θέλει να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για το πώς η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΕΕ ώστε να αποτραπεί ένα "σκληρό Brexit" που θα πλήξει σοβαρά την οικονομία, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η επικεφαλής της σκοτσέζικης κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζον.

Μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, η Στέρτζον είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να οργανωθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας—εγείροντας το ενδεχόμενο η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να κατατμηθεί την ώρα που προσπαθεί να χαράξει μόνη νέα πορεία, εκτός του Ευρωπαϊκού μπλοκ.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin