Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Handelsblatt: Στην παγίδα της δια βίου φτώχειας οι Έλληνες

Στη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 20 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα η κατάσταση για τους περισσότερους Έλληνες είναι χειρότερη παρά ποτέ.

Από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής - ούτε λίγο ούτε πολύ 246 δισ. ευρώ - σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών.

«Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014, η Ελλάδα κατρακύλησε πίσω στην ύφεση μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα» σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Η υψηλή ανεργία διαρκείας, η μαύρη απασχόληση και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία.

»Από τους ανθρώπους αυτούς, μόνο οι λιγότεροι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση γήρατος. Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της δια βίου φτώχειας».
 [naftemporiki.gr]
29/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin