Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Έκκληση των ΗΠΑ για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να υπάρξει «αμέσως» ανάληψη δράσης για να επιτευχθεί μια λύση δύο κρατών στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη, μέσω της επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τέλμα.

Ο αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Ντέιβιντ Πρέσμαν, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνεδρίασης του ΣΑ ότι η συνέχιση της οικοδόμησης ισραηλινών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη είναι «καταστροφική για την ειρήνη».

«Πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε μια λύση δύο κρατών στο πεδίο αμέσως», είπε ο Πρέσμαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Αγκόλας, της Αιγύπτου, της Μαλαισίας, της Σενεγάλης και της Βενεζουέλας.

Ο Πρέσμαν υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin