Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οι ρωσικές βάσεις στο συριακό έδαφος είναι απαραίτητες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Η δημιουργία μόνιμων στρατιωτικών βάσεων της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής βάσης στο λιμάνι της πόλης Ταρτούς, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συριακών ένοπλων δυνάμεων στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, ανέφερε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ένας εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Άμυνας.

"Οι βάσεις αυτές θα βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ρωσίας και της Συρίας, καθώς και άλλων συμμάχων που μάχονται κατά της τρομοκρατίας, φέρνοντας τη νίκη επί της τρομοκρατίας ακόμα πιο κοντά", δήλωσε ο ταξίαρχος Σαμίρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Άμυνας της Συρίας.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Νικολάι Πανκόφ δήλωσε στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (σ.σ. την άνω Βουλή της Ρωσίας) νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια μόνιμη ναυτική βάση στην Ταρτούς, στη δυτική Συρία.

Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή της Ρωσίας, επικύρωσε εξάλλου την 7η Οκτωβρίου μια συμφωνία με τη Ρωσία η οποία εγκρίνει την ανάπτυξη επ’ αόριστον μιας ρωσικής αεροπορικής δύναμης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ.
 capital.gr
10/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin